Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Live Oppositieleider Spreekt Wethouder Direct Aan Op Pesten Dit Is Ernstig Mensonterend Gedrag

LIVE | Oppositieleider spreekt wethouder direct aan op ‘pesten’: ‘Dit is ernstig mensonterend gedrag’

Amsterdam – Oppositieleider Diederik Boomsma (CDA) heeft wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) maandagavond tijdens de raadsvergadering direct aangesproken op zijn gedrag. Volgens Boomsma pest Groot Wassink raadsleden en ambtenaren.

"Dit is ernstig mensonterend gedrag", zei Boomsma. "U maakt mensen kapot." Groot Wassink ontkent de beschuldigingen. Hij zegt dat hij "altijd respectvol" is tegenover anderen.

De beschuldigingen van pesten komen nadat een aantal raadsleden en ambtenaren aangifte hebben gedaan tegen Groot Wassink. Zij beschuldigen hem van onder andere intimidatie, bedreiging en machtsmisbruik.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de aangiftes. Groot Wassink heeft gezegd dat hij meewerkt aan het onderzoek.

De beschuldigingen tegen Groot Wassink hebben geleid tot veel ophef in de Amsterdamse politiek. Een aantal partijen heeft opgeroepen tot het aftreden van Groot Wassink.

De gemeenteraad zal binnenkort een debat houden over de kwestie. Het is nog niet bekend wanneer dit debat zal plaatsvinden.

Reacties

De beschuldigingen tegen Groot Wassink hebben veel reacties opgeroepen. Een aantal mensen steunt de oppositieleider en roept op tot het aftreden van Groot Wassink.

Anderen verdedigen Groot Wassink en zeggen dat de beschuldigingen niet waar zijn. Zij beschuldigen de oppositie van een politieke hetze.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn van de beschuldigingen tegen Groot Wassink. Het OM doet nog onderzoek en de gemeenteraad zal binnenkort een debat houden over de kwestie.


Komentar